top of page
DSC_8817
DSC_8846

Massage

Vid massage får både vi och vår hund en avkopplande stund tillsammans. Massagens positiva effekter är många och utöver det fysiska ger det även ett psykiskt välmående.

Massagens positiva effekter

 

-    Minskar bildning av bindväv
-    Muskler och senor blir elastiska
-    En trött muskel arbetar effektivare
-    Ökar blodcirkulationen
-    Påskyndar lymfcirkulationen
-    Förbättrar immunförsvaret
-    Sänker blodtrycket
-    Förebyggande, hunden har vid eventuell olycka större chans att klara sig pga smidigare muskler
-    Frigör enorfiner och oxytocin
-    Påverkar inre organ
-    Ökad ämnesomsättning för hud och päls
-    Lättare att upptäcka knölar, fästingar, sår m.m.

 

Bakgrund

Forskning visar att skadade muskler som inte masseras får en ökad bindväv (ärrvävnad). Muskler som masseras blir däremot smidiga och får en större muskelmassa. Massagen motverkar och minskar alltså den bindväv som bildas i stela och skadade muskler. En trött muskel kan mycket snabbare arbeta effektivt igen om den masseras än om den bara får vila.

Vid massage frigörs endorfiner, kroppens glädjehormon, samt oxytocin, ett mjölkutdrivande hormon som bland annat frisätts vid amning. Oxytocin kallas även ”lugn och ro”-hormon. I samband med att dessa hormoner frisätts minskar även stressen.

Behandling

Varje behandling ser olika ut och tar olika lång tid. Då jag är mån om att hunden ska känna sig trygg med mig är jag också villig att ge hunden den tid som krävs. Man kan räkna med allt mellan 20-60 minuter. Hur lång tid det tar beror också på om ni bokat en tid för avslappningsmassage eller behandling och genomgång av eventuella problem.

 

Vid avslappningsmassage ger jag hunden massage där den tycker att det är skönt och försöker hitta ett lugn och välbehag tillsammans.

 

Vid behandling och genomgång går vi tillsammans igenom hundens eventuella problem och jag undersöker och behandlar hunden efter det.

Det viktigaste för mig är att ha en kommunikation med hunden och hela tiden lyssna och respektera dess signaler.

bottom of page