top of page
_DSC6364-3
DSC_8771
DSC_8210

Från min egna vardag

 

Med min hund Fokus, som tyvärr inte finns längre, var hantering ett stort problem. Om en okänd person hanterade honom markerade han och även högg efter den personen. För honom var det viktigt att känna att han kunde kontrollera sin kropp och omgivning.

 

Efter mycket träning och positiva upplevelser kunde han på utställning stå och bli hanterad av en okänd domare med svansen glatt viftande och han var överlycklig varje gång han fick besöka sin massör. Det är möjligt att ändra känslan med målmedveten träning och positiva upplevelser.

Hanteringsträning

Hundar med stor integritet, rädsla eller osäkerhet är något jag brinner för lite extra. Som ägare till en hund med dessa eller andra problem med människor drar man sig ofta för att utsätta sig själv och hunden för sådana situationer där hantering kommer behövas. Min ambition är att ge dessa hundar och ägare en möjlighet till träning och behandling.

Detta kan även hjälpa er sedan i vardagen med andra problem. T.ex. när ni ska klippa klor eller torka tassar efter en promenad. 

Upplägg av träning

I samråd med dig som ägare går vi igenom träningsupplägg och hur jag ska bete mig runt just din hund. All träning sker på hundens villkor och med positiva metoder.

bottom of page